cctv1

Същност на системите за видеонаблюдение

Познаваме спецификите на охранителните системи и предлагаме точните решения за видеонаблюдение.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
cog

Проектиране и изграждане на видеонаблюдение

Проектираме и изграждаме системи за видеонаблюдение, от които домът и/или бизнесът ви се нуждаят.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
growth

Цели и предимства на системите за видеонаблюдение

Нашите системи за видеонаблюдение отговарят на търсенията ви, за да се възползвате максимално от предимствата им.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
cctv

Избор на система за видеонаблюдение

Помагаме ви да направите най-правилния избор на компоненти за система за видеонаблюдение, съобразно целите си.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Какво представляват системите за видеонаблюдение?

VAC Security предлага отлични решения за видеонаблюдение, съобразени изцяло с индивидуалните изисквания на вашия обект.

Системите за видеонаблюдение включват набор от технически компоненти, които се свързват помежду си, за да осигурят на ползвателя си възможност за постоянно видеонаблюдение на охраняемия обект. Една система за видеонаблюдение се състои от:

 • Различен брой и тип видеокамери;

 • Мрежов видеорекордер;

 • Харддиск, монтиран във видеорекордера, служещ за съхранение и даващ възможност за управление на данните от камерите;

 • Кабелни връзки, служещи за осигуряване на захранването и/или осъществяване на връзка между отделните компоненти в системата за видеонаблюдение;

 • Компютър и/или друго смартустройство с инсталиран VMS софтуер (Video Management System);

 • Други компоненти и аксесоари, в зависимост от индивидуалния проект за изграждане на видеонаблюдение.

VAC Security предлага на своите клиенти видеоохранителни системи за дома и офиса (вътрешни), външни системи за видеонаблюдение, Wi-Fi системи, HDTVI, HDCVI, както и IP системи за видеонаблюдение. Ние осъществяваме цялостния процес по проектирането, изграждането, инсталирането и последващата поддръжка.

Как се проектира и изгражда система за видеонаблюдение?

Няма нужда да знаете всичко за видеонаблюдението, монтажа на камери, инсталирането на рекордери и софтуерите за управление и съхранение на данните. С VAC Security получавате отлично функционираща система за осъществяване на постоянно видеонаблюдение.

Процесът по проектиране и изграждане на системи за видеонаблюдение се характеризира с различна сложност на конструкцията. Доверявайки се на фирми за изграждане на видеонаблюдение, можете да сте сигурни, че процесът ще бъде реализиран на нужното ниво и при спазване на всички стандарти за осигуряване на функционална и надеждна система за постоянно видеонаблюдение. Факторите, които следва да бъдат съобразени, когато се проектира и изгражда система за видеонаблюдение, са няколко:

 • Определяне на вида и броя видеокамери, които ще се монтират;

 • Избор на локациите, в които ще се прави монтаж на видеокамери;

 • Поставяне на изисквания за качеството и времето за съхранение на записите;

 • Предвиждане на условията на осветеност на мястото, в което ще се монтират камерите за изграждане на видеонаблюдение;

 • Нужда от видеонаблюдение в реално време и/или наличие на втори монитор за осъществяване на видеонаблюдение.

От VAC Security вземаме предвид тези, а и всички други изисквания, поставени от клиента в етап на проектиране, след което се заемаме с изграждане на видеонаблюдение, отговарящо изцяло на индивидуалните ви нужди.

Изграждане на видеонаблюдение – цели и предимства

Имате търговски обект, хотел, офис или друг тип обект, който искате да защитите? Със системите за видеонаблюдение на VAC Security се възползвате от всичките предимства на този тип охранителни системи.

Много потребители се доверяват на системите за видеонаблюдение, с оглед на това да гарантират опазването на имуществото, стоката си и други. Системата за видеонаблюдение е ефективен метод за справяне с престъпността по отношение на имуществото.

 • Монтажът на охранителни камери за видеонаблюдение е услуга, с която да гарантирате сигурността на своя дом, търговски, индустриален и друг тип имот;

 • Видеонаблюдението има не само превантивен ефект за защита от кражба. С него може да се локализира извършителят на кражба и/или вандалския акт;

 • Видеонаблюдението е ефективен начин да спестите средства от назначаване на физическа охрана за обекта ви, когато той е потенциално застрашен от обири и/или разрушаване.

С услугата за проектиране, изграждане и поддръжка на видеонаблюдение от VAC Security се възползвате от 100% сигурна охранителна система.

Как се избира система за видеонаблюдение?

Ние ще ви предложим високофункционални решения за видеонаблюдение.

Водещ фактор при избора на система за видеонаблюдение са вашите нужди за сигурност, цена на система за видеонаблюдение и избора на фирма за видеонаблюдение, която да проектира, изгради и поддържа системата. Важно е да се съобрази и типът обект, който ще се охранява. От тези основни фактори се определя:

 • Колко на брой ще са камерите, които ще се монтират;
 • Какви ще са характеристиките на допълнителните компоненти – част от охранителната система с видеокамери;
 • Тип ползване – вътрешно, външно и/или и двете;
 • Технологията на камерите – аналогови, HD, IP и други.

VAC Security се занимава с цялостното проектиране и изграждане на системи за видеонаблюдение.

VAC Security ви предлага различни видове оборудване за видеонаблюдение, представено от водещи марки

Ние ви предлагаме монтаж на различни видове камери за видеонаблюдение, както и цялостно оборудване за този тип охранителни системи.

Монтаж на IP камери

IP камерите се свързват с безжична мрежа (посредством интернет), като не се изискват помощни устройства за предаване на сигнали и съхранение на данни. Камерите се характеризират с голям обхват и са едни от най-подходящите устройства, използвани от широка група потребители – частни и корпоративни клиенти.

Монтаж на PTZ камери

PTZ камерите, известни още като управляеми камери, предоставят “зуум” опция, когато искате да зададете фокус върху определени детайли от съмнителни обекти, заснети от камерата. Те предоставят по-голяма гъвкавост и възможност за наблюдение от по-широк ъгъл. Използват се в случаите, когато се цели наблюдение на големи площи.

DVR и NVR видеорекордери

DVR и NVR устройствата са видеорекордери (устройства, отговарящи за съхранението на видеозаписите от охранителните камери). Те се различават по начина на записване на данните от видеокамерите.

DVR системата обработва данните в рекордера, докато NVR обработва същите в камерата, а след това ги изпраща за съхранение към рекордера. Изхождайки от факта, че записват данните по различен начин, те работят и с различни видове устройства за видеозаснемане.

DVR обикновено работи с аналогови камери, докато NVR системите работят с IP камери и други цифрови устройства за наблюдение. DVR може да бъде базирана върху кабелна система , докато NVR може да е с кабелна или безжична система.

Захранвания и аксесоари за различни системи за видеонаблюдение

VAC Security предлага различни видове захранвания и аксесоари за системи за видеонаблюдение, с които да изградим надеждни и сигурни охранителни системи за вашия дом, офис и/или друг вид бизнес обект.

Имаш нужда от допълнително съдействие и/или получаване на индивидуална оферта за изграждане на видеонаблюдение?

ПОИСКАЙ ОФЕРТА
ПОИСКАЙ ОФЕРТА