alarm

Същност на алармените системи и техните предимства

Предлагаме високоефективни жични и безжични алармени системи за сигурността на вашия дом, офис, магазин и други.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
cog

Проектиране, монтаж и поддръжка на алармени системи

Осъществяваме комплексен набор от услуги за изграждане на алармени системи, съобразно индивидуалните ви нужди.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
easy-installation

Инсталиране на различни видове алармени системи, съобразно търсенията ви

Изграждаме активни и пасивни алармени системи, с които обектът ви е напълно защитен от неоторизиран достъп.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
alarm

Оборудване за алармени системи от водещи производители

Използваме оборудване за алармени системи на утвърдени производители на системи за сигурност.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Какво представляват алармените системи?

Предлаганите от VAC Security аларми за дома осигуряват отлична защита на жилището ви, търговските ви обекти, промишлени и складови площи.

Алармените системи представляват изключително ефективни охранителни системи, с които да защитите своя дом, офис, магазин, хотел, ресторант и други. Структурата на алармената система обикновено се състои от един централен блок, към който се предава информацията от отделните, свързани към него компоненти – датчици, детектори и други.

Съвременните алармени системи са изключително интелигентни и функционални. Те могат да се задействат при идентифициране на сигнал от сензори за движение, дим или вода. Това ги прави особено ефективно средство не само за защита от крадци, но и при възникване на инциденти.

Те могат да бъдат успешно интегрирани с пожароизвестителни системи  и/или тези за видеонаблюдение .

За избора на алармени системи за магазини, жилища, офиси и други доверете се на жичните и безжични системи за сигурност, предлагани от VAC Security.

Проектиране, монтаж и поддръжка на алармени системи

VAC Security ви предлага проектиране, монтаж и поддръжка на охранителни алармени системи от най-висок клас.

При проектирането на алармени системи се взема предвид типът обект, за който се инсталира охранителна система – жилищни сгради, административни помещения, индустриални площи, хотели, ресторанти, медицински центрове, болници и т.н.

Друг фактор по отношение на проектирането е типът защита, който се търси – дали имате нужда само от сигнално-охранителна система, и/или такава, която да идентифицира нарушител, инцидент и други, посредством интегрирането ѝ със система за пожароизвестяване/пожарогасене и/или видеонаблюдение.

От тези основни фактори, наред с цената, която сте готови да платите за този вид охранителна дейност, зависи и към какъв тип инсталиране на алармени системи следва да се пристъпи.

Времето за монтажа на алармени системи ще зависи от големината на проекта, както и от това дали ще се инсталира жична, и/или безжична алармена система. Определящи още са фактори като функционалност на системата и други, станали известни в процеса на работа.

Възможностите за защита на обекта ви днес са много и различни, а от VAC Security можем да се погрижим да направите най-правилния избор, съобразявайки целите, бюджета и функционалността, които се търсят за вашия проект.

Възползвайте се от иновативни системи за сигурност, с които да гарантирате спокойствието си и да си спестите средства.

Видове алармени системи

Специализирани сме в инсталирането на различни видове алармени системи, в зависимост от търсеното ниво на защита и функции, от които обектът ви се нуждае.

Според начина на свързване на системата

Жични алармени системи

За този тип алармени системи е нужно структурно окабеляване , въз основа на което се прави връзката между контролния панел и отделните алармени датчици. Основното им предимство е надеждността, тъй като захранването им е осигурено от електрическата мрежа, а не от батерии. Приложима е за различни по големина и типове обекти, за които се цели осигуряване на алармена защита.

Безжични алармени системи

Тези алармени системи функционират без да е необходимо окабеляване. Те са гъвкави и не по-малко надеждни решения. При този тип охранителни системи по-лесно могат да се добавят допълнителни елементи и/или да се премахнат такива на последващ етап.

Според начина на действие

Пасивни алармени системи

Те се задействат при идентифициране на неоторизиран достъп, като автоматично активират звукови и/или светлинни сигнали. Пасивните алармени системи имат за цел да прогонят нарушителя и/или да осуетят плановете му за кражба, вандалски акт и други. Те действат изцяло автономно.

Активни алармени системи

Известни са още като СОТ охраняеми системи – охраняемите обекти разполагат със сензори, които при идентифициране на неоторизиран достъп, вода, дим и/или други промени (в зависимост от типа сензори), изпращат сигнал до контролния панел. Определени екипи, на които е възложена дейността по охрана на обекта, се информират и/или бива изпратено известие до смартфона ви, че в обекта се случва нещо. Така могат да бъдат предприети съответните действия навременно.

Активните алармени системи могат да работят заедно с други охранителни системи – за видеонаблюдение, пожарогасене и т.н. за осигуряване на по-голяма ефективност на охранителната система.

Според типа обекти, за които се инсталират

Домашни алармени системи

Инсталират се в къщи, апартаменти, вили и други, като имат за цел да защитят дома ви от крадци и всякакъв друг тип неоторизиран достъп.

Алармени системи за други обекти

Инсталират се в магазини, хотели, ресторанти, офиси, складове, заводи и други обекти. Целите са защита от кражби, вандалски прояви и други, които могат да предотвратят финансови загуби за собственика.

VAC Secuirty ще съобрази вашето търсене, типа обект, за който търсите защита и функционалностите, от които имате нужда, за да ви предложи идеалното решение за алармени системи.

Оборудване за алармени системи

Ние предоставяме цялостно оборудване за алармени системи, като се грижим за проектирането, инсталирането и последващата му поддръжка.

Алармените системи се състоят основно от три компонента – контролен панел, сензори и/или датчици за алармени системи, окабеляване. Може да има разлика в модулите, които се включват в изградената система. Някои видове алармени системи и конкретно тези, които са свързани с тези за пожарогасене/пожароизвестяване и/или видеонаблюдение, се свързват и със софтуер и хардуер.

VAC Security работи с утвърдени производители на компоненти за алармени системи, осигуряващи надеждност, функционалност и ефективност в защитата на обекта ви.

Имаш нужда от съдействие и/или получаване на индивидуална оферта за проектиране и изграждане на алармени системи?

ПОИСКАЙ ОФЕРТА
ПОИСКАЙ ОФЕРТА